Release: KA Space Environment Mod 1.0 *beta*

Poktarl
Elite Commando
Elite Commando
 
Posts: 321
Joined: 17th Dec 2003
Location: Germany

Release: KA Space Environment Mod 1.0 *beta*

Postby Poktarl » Wed Mar 23, 2011 1:00 am

After finishing the last planets, I think this package is ready to be released.

Download Part 1
Download Part 2

size: 25,7 MB

This mod is the first of two or three packages I will release to improve to look of the space environment in Klingon Academy. Version 1.0 contains 10 new star systems, which are the following:

Breen System
Gornar System
NGC 2392 - Eskimo Nebula
NGC 3132 - The Southern Ring Nebula
NGC 6543 - Cat's Eye Nebula
NGC 7293 - Helix Nebula
Qo'noS System
Regula Sytem (Mutara Sektor)
ShaKuria System
Tholia System

All of the new systems are now equipped with custom planet models and textures, Gas Giants, Planetary Rings, Asteroid Belts and backgrounds are goals for the next two packages as well as may reported bugs, errors etc. I hope you will like this one :D

Finally some screenshots of the new environment... more

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image
Image

Hidden Agenda
General
General
 
Posts: 1967
Joined: 15th Nov 2000
Location: Your worst nightmare!

Postby Hidden Agenda » Wed Mar 23, 2011 1:58 pm

A big step towards modernising KA :-)

If you don't mind, it would be good to include these in NGA.
-----------------------------
You know the difference between
Image
Image
me & you? I make this look good!
__________________
-----------------------------

John
Chancellor
Chancellor
 
Posts: 2553
Articles: 4
Joined: 14th Nov 2000
Location: United Kingdom

Postby John » Wed Mar 23, 2011 6:29 pm

Nice, can't wait to try them when I get back :)
I'm telling you Teal'C if we don't find a way out of this soon I'm gonna loose it. Loose it, it means go crazy, nuts, insane, bonzo, no longer in possession of ones faculties, 3 fries short of a happy meal, WHACKO!
Image

Jakeo26
Lieutenant
Lieutenant
 
Posts: 478
Joined: 10th Mar 2001
Location: Darwin Australia

Postby Jakeo26 » Tue Apr 19, 2011 10:57 pm

we need to modernise the entire game including the campaign. KA remastered.
«ĴåќёØ_26»
Image

Shiro ClanClan
Warrior Recruit
Warrior Recruit
 
Posts: 46
Joined: 22nd Mar 2002
Location: Earth

Postby Shiro ClanClan » Fri Apr 22, 2011 1:12 pm

Having a problem with Regula. Not quite sure why, but this happens both in Quick Battle when selecting the system to start and when using the WoK mission by Bobby. Perhaps it's related to the presence of the WoK mission, though that mission doesn't install any systems? I'm rusty with how KA references and indexes systems.

Image
What!? You dare defy the CtarlCtarl Empire!?

-Aisha ClanClan

bren C
Warrior
Warrior
 
Posts: 142
Joined: 24th Aug 2001
Location: ireland

Postby bren C » Sat Apr 23, 2011 2:20 am

Yeah, that's happening to me too. I've got a Radeon HD3200 and 2gigs of memory shared between it and the system (disgusting, I know, but it's surprisingly capable).
homer simpson: bab 5 eh? minibari , hahaha, minibar, mmmmmm, beer.
Image

Poktarl
Elite Commando
Elite Commando
 
Posts: 321
Joined: 17th Dec 2003
Location: Germany

Postby Poktarl » Sun Apr 24, 2011 12:02 am

Do you have the following eight textures in your KA textures folder: regula11.bmp ... 12,13,14,15,16,17 ... regula18.bmp ? If yes than I have to re-check the .lwo of the planet.
Image

Shiro ClanClan
Warrior Recruit
Warrior Recruit
 
Posts: 46
Joined: 22nd Mar 2002
Location: Earth

Postby Shiro ClanClan » Sun Apr 24, 2011 1:12 am

Yes, I have all of those files with exactly those filenames in my textures folder.
What!? You dare defy the CtarlCtarl Empire!?

-Aisha ClanClan

Poktarl
Elite Commando
Elite Commando
 
Posts: 321
Joined: 17th Dec 2003
Location: Germany

Postby Poktarl » Mon Apr 25, 2011 1:51 pm

ok, and Regula is definitely the only planet with that problem? I checked the regula1.lwo, it's the same I've used for the screenshot, no changes since that. It's somehow difficult to reproduce this issue, while the same .lwo works fine for me.
Image

Shiro ClanClan
Warrior Recruit
Warrior Recruit
 
Posts: 46
Joined: 22nd Mar 2002
Location: Earth

Postby Shiro ClanClan » Mon Apr 25, 2011 7:07 pm

Poktarl wrote:ok, and Regula is definitely the only planet with that problem? I checked the regula1.lwo, it's the same I've used for the screenshot, no changes since that. It's somehow difficult to reproduce this issue, while the same .lwo works fine for me.

Regula is the only planet in your pack which does this.

There is, however, one other bug I didn't notice until I went through all of your new systems to look for any other buggy planets. The system NGC-3132 is non-functional because the game believes it has the same coordinates as an existing system, Tychicus. I have not changed any coordinates and am using merely the complete QBSYS file.
What!? You dare defy the CtarlCtarl Empire!?

-Aisha ClanClan

Poktarl
Elite Commando
Elite Commando
 
Posts: 321
Joined: 17th Dec 2003
Location: Germany

Postby Poktarl » Tue Apr 26, 2011 8:21 pm

Shiro ClanClan wrote:The system NGC-3132 is non-functional because the game believes it has the same coordinates as an existing system, Tychicus.


To fix this, you can either change the coordinates of the NGC3132 system to some coordinates where right now is free space or you change the coordinates of Tychicus. Because nobody has exact the same solar systems it's hard to position new systems :D

As for the Regula error, please try this update I hope this works
Image

Shiro ClanClan
Warrior Recruit
Warrior Recruit
 
Posts: 46
Joined: 22nd Mar 2002
Location: Earth

Postby Shiro ClanClan » Wed Apr 27, 2011 9:35 am

Like I mentioned, I'm just using the QBSYS file that I assumed was vanilla for the game. It's this:

http://www.sendspace.com/file/sib794

For now, I'll change the coordinates on NGC-3132.

As for Regula, I'll let the screenshot speak for itself. :cool:

Image

Now if only I could get Bobby's ST2WoK mission working properly! :p
What!? You dare defy the CtarlCtarl Empire!?

-Aisha ClanClan

Poktarl
Elite Commando
Elite Commando
 
Posts: 321
Joined: 17th Dec 2003
Location: Germany

Postby Poktarl » Wed Apr 27, 2011 5:36 pm

nice to see that it's working now for you! :)
Image

DBF68
Lieutenant
Lieutenant
 
Posts: 484
Joined: 25th Jun 2008
Location: The Neutral Zone

Postby DBF68 » Tue Aug 02, 2011 8:23 pm

Thanks for the email reply. I forgot about this post entirely. It probably didn't help that it got buried with all my posts too. ;)

I've dld both sets of planet mods and plan to use the Gorn homeworld with moons as a replacement for the Planetary Atmosphere planet and moons. Both look very similar to the Gorn homeworld and its moons. So, I'll be thrilled to get rid of the octagon planet and moons. ;)
Image
Warning, we have entered Neutral Zone, Warning.....


Return to Klingon Academy Modding

cron